Engelska fotboll är på kurs för sitt högsta antal ledningsolyckor

League Managers Association s Mid-Season Manager Statistik rapport, som släpptes på måndagen som Scunthorpe-chefen Mark Robins och Orians Ian Hendon blev den senaste som visas på dörren, gör grymt läsning med siffrorna som föreslår den högsta tiden av 53 uppsägningar i 2001-02 kan överskridas före slutet av den aktuella kampanjen.
Statistiken visar att 34 chefer antingen föll eller avgick mellan 1 juni och 31 december i fjol, två fler än föregående högst 27 på samma punkt i kampanjen 2014-15.
För de som har avgått – 29 befriades från sina uppgifter och fem kvar av egen vilja – den genomsnittliga regeringstiden uppgick till bara 1,58 år.
Det var emellertid det mästerskap där yrket var mest otryggt med inte färre än 10 chefer som skilde sig från sina respektive klubbar under samma period jämfört med sex i League One och Seven i League Two.
Faktum är att den andra nivån visat sig vara något av ett kyrkogård för chefer de fotbollströjor senaste åren, med inte färre än 20 förändringar under hela förra säsongen, även om Watford och Leeds stod för sju av dem mellan dem.
Det är emellertid i League One där mannen i hot-seaten verkar ha minst tid att försöka etablera sig. Den genomsnittliga befattningen för de i posten den 31 december uppgick till bara 1,17 år i motsats till 2,13 år i Premier League, 1,37 år i Championship och 1,63 år i League Two.
Siffrorna innehåller deprimerande nyheter för nya chefer, särskilt med åtta av de 29 avskedade som varit i deras första inlägg.
Arsène Wenger fortsätter att flyga flaggan efter mer än 19 år i jobbet och 1 095 spel under sitt bälte vid årsskiftet. Exeter Paul Tisdale är hans närmaste konkurrent efter 9,52 år i sitt jobb.
Men medan Wenger och andra flygledare Tony Pulis och Sam Allardyce upptar första, tredje och fjärde platsen i listan över nuvarande chefer som hade tagit hand om de flesta spelen i slutet av december, är de lägre ligorna representerade med Chesterfields Danny Wilson i andra och Hartlepools Ronnie Moore i femte.